Українським одержувачам пенсій озвучили деякі важливі моменти щодо їх виплат

Мало хто знає, проте в українському законодавстві позначені ситуації, в яких держави має право забрати у одержувачів пенсія до половини їх виплат. Інформаційний портал "OBOZREVATEL"пояснив, в яких випадках пенсію урізують і що потрібно робити, щоб цього не сталося.

Так, основною причиною зниження розміру пенсії є заборгованість пенсіонера. Так, наприклад, кошти з виплат пенсіонера можуть вилучати за судовим рішенням, постановою або вироком, за виконавчими записами нотаріусів, а також за іншими рішеннями і постановами, які обов'язково виконувати так само, як і судові.

З пенсії одержувача вилучатимуть не більше половини, якщо йдеться про виплату аліментів, відшкодування збитків від розкрадання майна підприємств, на відшкодування шкоди, завданої каліцтвом або іншою шкодою здоров'ю, а також у зв'язку зі смертю потерпілого.

За всіма іншими видами стягнення від пенсії українця буде відніматися не більше 20 відсотків від місячної пенсії.

Крім того, важливо враховувати, що після того, як людина виходить на пенсію, а потім працевлаштувався або вирішив займатися підприємництвом, але не повідомив про це в ПФУ, то його пенсію можуть урізати. Це відбувається в тих випадках, коли фіксується переплата пенсій.

Варто також додати, що непрацюючим пенсіонерам, які утримують дітей до 18 років, належить надбавка в розмірі 150 гривень. Якщо ж пенсіонер працевлаштовується, то виплачувати надбавку припиняють. А якщо непрацюючий пенсіонер, який отримує пенсію за вислугою років, влаштовується на роботу за спеціальністю, яка і дає право отримання такого виду пенсії, йому повинні повністю припинити виплату пенсії.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Пенсійному фонді зробили важливу заяву щодо Ощадбанку і пенсій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пенсіонерам озвучили умови для отримання надбавки в 400 гривень.

Також "Hyser" писав, що Шмигаль зробив важливу заяву щодо переведення пенсіонерів на банківське обслуговування.