У Туреччині зникла туристка з України

В горах Туреччини безслідно зникла Українка Яна Кривошея. Туристка пішла в гори і вже близько двох тижнів не виходить на зв'язок з рідними і близькими. Про зникнення жінки розповів її брат В'ячеслав Кривошея на своїй сторінці в Facebook Facebook.

За словами брата зниклої дівчини вона вирушила в гори одна. Виїхала до Туреччини 1 травня з Одеси і 10 травня вона повинна була повернутися, оскільки купила зворотний квиток, але на борту літака її не було.

Яна Кривошея. Фото з соцмереж
Яна Кривошея. Фото з соцмереж

Повідомляється, що останній раз Яна Кривошея виходила на зв'язок з рідними 2 травня. Дівчина відправила повідомлення в Viber матері про те, що планує піднятися на вершину гори Гейік Сіврісі (Geyik Sivrisi). Телефон туристки ще два дні подавав сигнал, а потім сіла батарея.

Брат зниклої Українки В'ячеслав Кривошея особисто відправився до Туреччини, щоб з'ясувати, що сталося з його сестрою. Також рідні повідомили про зникнення дівчини українським і турецьким правоохоронцям. Крім того, з ситуацією ознайомили українського консула. До пошуків туристки залучили альпіністів, рятувальників та волонтерів. Також в пошуковій операції бере участь і брат Українки.

Яна Кривошея. Фото з соцмереж
Яна Кривошея. Фото з соцмереж

В'ячеслав Кривошея заявив, що під час пошуку вдалося знайти намет його сестри з деякими речами всередині. Також для пошуку сестри В'ячеслав запускав дрон, проте ні на які додаткові сліди натрапити не вдалося. Він додав, що рятувальники і волонтери пройшли по всіх можливих маршрутах, по яких могла піти дівчина, однак без результатно. На даний момент розглядаються кілька версій того, що сталося: дівчина могла заблукати і впасти в невідомому місці, поїхала лазити в інше місце, що малоймовірно або її викрали.

В'ячеслав додав, що поліція досі не відстежила контакти дівчини з моменту прильоту, щоб зрозуміти з ким вона перетиналася. Він зазначив, що ці дані дуже важливі і можуть допомогти в пошуках його сестри.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Туреччині перекинувся автомобіль з українцями.

Також наш портал інформував, що у Туреччині загинула молода українська пара.

Нагадаємо, що українцям назвали нові ціни на путівки до Туреччини в 2021 році.