Стало відомо в яких випадках працюючих пенсіонерів можуть позбавити частини виплат

В Україні працюючі пенсіонери можуть втратити частину виплати. З чим це пов'язано і як убезпечити себе, йдеться в ст. 50 закон "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Українські пенсіонери можуть втратити 50% пенсії з цілого ряду причин, але найчастіше відбувається це з вини самих громадян. У Пенсійному фонді зазначили, що в більшості випадків виплати урізують через переплату пенсій з вини пенсіонера. Тобто людина втрачаючи право на пенсію або її частину продовжує її отримувати не інформуючи ПФУ. Згодом у відповідних органах дізнаються про це і людині доводиться повертати всі кошти, що були отримані незаконним шляхом.
Найчастіше таке може статися при працевлаштуванні пенсіонера. Річ у тому, що якщо пенсіонер працевлаштований, то він позбавляється права на отримання надбавок, доплат, а також підвищення пенсій. У зв'язку з цим розмір пенсій працюючих пенсіонерів відрізняється і в разі замовчування про працевлаштування доведеться виплатити різницю з отриманих виплат.
Звичайно залишитися без частини пенсії можна і по ряду інших причин. Наприклад, якщо пенсіонер прострочив штраф за порушення ПДР, не сплатив аліменти, виконавчі збори, витрати на судочинство, кредитні зобов'язання тощо. На підставі рішення виконавчої служби або приватного виконавця Пенсійний фонд буде списувати частину пенсії в рахунок заборгованості до її повного погашення.