Володимир Зеленський заявив, що Україна не пробачить Росії анексію Криму і обов'язково поверне півострів

Глава держави Володимир Зеленський звернувся до українського народу з нагоди Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Гарант провів паралель між подіями 70-річної давності та анексією Криму Росією. Відеозвернення опубліковано на youtube-каналі офісу президента.

Володимир Зеленський зазначив, що кожен житель України поділяє той біль, який заподіяли кримським татарам під час депортації 70 років тому і в недавній час, коли Росія окупувала півострів і місцеві жителі змушені були тікати з дому. Президент зазначив, що Україна ніколи не пробачить Росії анексію півострова й обов'язково поверне його.

"Вічна пам'ять всім жертвам геноциду кримськотатарського народу! Схиляючи перед ними голови, з надією на перемогу справедливості і правди, українці разом з кримськими татарами кажуть: Крим буде вільним! Qırım serbest olacaq!",- сказав президент.

Гарант зазначив, що вносить до парламенту невідкладний законопроєкт про корінні народи, який буде розглянуто депутатами вже найближчим часом. Даний законопроєкт дозволить закріпити статус корінних народів України, в тому числі кримських татар.

Також Володимир Зеленський заявив, що в уряді розробили і затвердили стратегію деокупації та реінтеграції Криму і Севастополя, яка повинна була з'явитися ще 7 років тому. За словами гаранта нею передбачений головний пріоритет-відновлення і забезпечення прав кримських татар, як корінного народу.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Володимир Зеленський екстрено збирає Верховну Раду на позачергове засідання.

Також наш портал інформував, що у "слузі народу" розповіли, кого обрали на посаду голови МОЗ замість Максима Степанова.

Нагадаємо, що українці стрімко втрачають довіру до президента і все менше задоволені роботою Кабміну і Верховної Ради.