В Польщі у фермерських господарствах і сфері розваги стало не вистачати робочих рук.

Швидше за все, це пов'язано з тим, що велика частина сезонних працівників зараз в Німеччині, Нідерландах і скандинавських країнах. Це підтверджують дані аналітичного центру міжнародної компанії з працевлаштування Gremi Personal, пише "UBR.ua".


Справа в тому, що в кінці травня в Польщі починається сезон збору врожаю ягід, але підприємці побоюються, що велика частина їх пропаде, якщо іноземці не повернуться до роботи. Так, навіть з урахуванням того, що в Польщі через пандемію залишаються постійні робітники з України, все ще відчувається гостра нестача робочої сили в сільському господарстві.

Все тому що в розпал сезону польським фермерам потрібно близько 100 тис.сезонних працівників. Однак проблема в тому, що польські сезонні не хочуть працювати на батьківщині, а їдуть до Німеччини, Нідерландів і скандинавські країни, де зарплати більше. На жаль, для українців ці ринки як і раніше недоступні через пандемію, тому вони готові працювати і в Польщі, але бажаючих все одно мало.

у Польщі не вистачає робочих рук для збору ягід, фото: YouTube

Варто відзначити, що робітники в Польщі потрібні не тільки для збору ягід, але і в готелі, кафе, ресторани, охоче запрошують на роботу офіціантів, барменів, покоївок і кухарів. Справа в тому, що з середини травня в Польщі почали поступово знімати карантинні обмеження, а значить великі ресторани і готелі невдовзі знову запрацюють, але у них не вистачає персоналу, тому вони на усіх доступних сайтах розміщують оголошення про пошук працівників.

Раніше "Hyser" писав про те, що українцям перерахували суму середньої заробітної плати.

Також наш портал повідомляв, що українцям розповіли, як забезпечити собі гідну пенсію.

Нагадуємо, що були названі вакансії, які актуальні в Україні під час карантину.