З 1 травня 2021 року українців очікують деякі нововведення, у тому числі що стосуються прописки.

Не так давно в Україні запустили мобільний додаток "Дія", завдяки якому стали доступні багато послуг в режимі онлайн. Цей портал постійно вдосконалюють. Так, наприклад, з 17 травня з його допомогою українці тепер зможуть змінити прописку онлайн, повідомляє "ТСН".

Стало відомо, як змінити прописку онлайн, фото: YouTube

Варто зазначити, що це питання дуже актуальне для українців, адже, як показує статистика, кожен третій громадянин України проживає не за місцем своєї реєстрації. Крім того, мільйон українців взагалі ніде не прописані.

У зв'язку з цим, уряд, щоб вирішити цю проблему, надав можливість українцям зареєструватися онлайн у власному або в орендованому приміщенні. До речі, молоді, яка змінює реєстрацію, не буде потрібно потім ще і йти до військкоматів, оскільки вони будуть автоматично отримувати інформацію про зміну місця реєстрації громадянина.


При тому, що якщо хтось захоче прописатися в іншої людини в квартирі, то йому тут же прийде відповідне повідомлення. Якщо це обопільне рішення, то бажаючому прописатися потрібно просто ввести адресу конкретної квартири в додатку, а її власнику підтвердити свою згоду на це електронним підписом на порталі. Відповідною інформацією з цього приводу поділився міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

вирішити проблему з пропискою українцям стало ще простіше, фото: УНІАН

Раніше "Hyser" писав про те, що український президент Володимир Зеленський заявив про діджитал-революцію в країні.

Також наш портал повідомляв, що українців порадували новими послугами в додатку"Дія".

Нагадуємо, що в Україні захотіли створити ще один Пенсійний фонд.