Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що він не пробачить РФ анексію Криму.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна пам'ятатиме депортацію кримських татар з півострова і не пробачить, як 70 років потому жителі змушені були знову покинути свій будинок через російську анексію. Про це він розповів у черговому своєму зверненні.

Володимир Зеленський зазначив, що він дякує кримськотатарському народу за те, що він підтримує Україну в боротьбі за єдність. Також він зазначив, що зараз прикладаються всі можливі зусилля для того, щоб підтримати і кримчан. І така ініціатива виходить не тільки від України, а й іноземних партнерів.

Для активного захисту прав кримчан Україна та міжнародні партнери створили формат Кримська платформа, перший саміт якої відбудеться 23 серпня.

18 травня Україна вшановує жертв депортації кримських татар і відзначає День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. У цей день 1944 році в Криму почалася депортація кримських татар, за три дні радянська влада депортувала з півострова майже 200 000 корінних жителів.

Це велика трагедія для такого великого народу, яка залишиться в їх пам'яті назавжди. Адже це не можна просто так взяти і забути.

Нагадаємо, 2014 року РФ незаконно анексувала півострів Крим. Тодішня українська влада просто нічого не змогла з цим зробити. Тепер йде активна боротьба за те, щоб повернути півострів Крим до складу України. Тому що перехід півострова під протекцію Росії не підтримала жодна країна. Всі розуміють, що це було незаконно і такого в цивілізаційному світі просто не могло статися. Це було порушення всіх прав з боку Російської Федерації.

Раніше Hyser писав про те, що Володимир Зеленський звернувся до всіх з пам'ятною промовою.

Також писали, що Юлія Тимошенко здивувала всіх українців новим образом, її просто не впізнати.

Нагадаємо, що Зеленський відкрито заявив про революцію в Україні, такого ще не було.