З'явилася інформація про нову послугу для літніх людей.

Мобільний додаток "Дія", який нещодавно було запущено в Україні, постійно вдосконалюють. Так, його розробники намагаються зробити додаток корисним для користувачів старшого покоління, зокрема, для них скоро стане доступна послуга пенсія онлайн. Про це пише "Україна 24".


На цей рахунок висловився міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, в міністерства є мета - залучити максимальну кількість українців до використання цифрових сервісів, продемонструвавши їх переваги. При цьому особлива увага приділяється старшому поколінню, оскільки їм найважче пристосуватися до чогось нового.

У зв'язку з цим, саме для них був створений проект "Дія. Цифрова освіта", де проходить навчання базової цифрової грамотності. Федоров зазначив, що для цього було знято 57 освітніх серіалів за участю різних зірок, щоб людям старшого віку було цікаво дивитися.

у Міністерстві цифрової трансформації розповіли про нововведення для пенсіонерів, фото: Слово і Діло

Крім того, зараз всі села намагаються оснастити хорошим інтернетом, знову таки для зручності літніх людей. В уряді хочуть, щоб ті могли отримувати пенсію онлайн, без прив'язки до місця реєстрації. Всі ці завдання поставлені на найближчий час, за словами Федорова.

Також днями оновили "Дія. Паспорт" і на цей момент вирішується питання, щоб не потрібно було завжди носити при собі довідку з місця реєстрації.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні розповіли, як зміняться виплати працюючим пенсіонерам.

Також наш портал повідомляв, що українцям назвали умови зменшення пенсій в два рази і підказали, як цього можна уникнути.

Нагадуємо, що стало відомо, на скільки українцям підвищать пенсію з 1 липня.