Експерти дали тривожний прогноз щодо пенсій українців у майбутньому

На сьогоднішній день українці отримують відносно невеликі пенсійні виплати щодо своєї останньої зарплати-всього 28,7 відсотків. У Міністерстві соціальної політики зазначають, що вже скоро розмір пенсії від останньої зарплати і зовсім знизиться до 18 відсотків, тобто при зарплаті в 10 тисяч гривень пенсія складе всього 1,8 тисяч гривень. Про це повідомляє iнформаційний портал "OBOZREBATEL".

Це явище обумовлене невдалим співвідношенням працюючих українців до українців, які вже вийшли на пенсію — 13,2 мільйона працівників і 11,2 мільйонів пенсіонерів. Одночасно з тим, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє про те, що якщо за наступні 15 років в демографічній нічого не зміниться, то пенсії взагалі зникнуть.

Країна "застаріє", і більша частина громадян буде сидіти на пенсії, а менша — працювати. За заявою Шмигаля, співвідношення буде приблизно 1 до 2. У зв'язку з цим доведеться збільшити податки в два рази, проте компанії проти підвищення податків вже зараз, тим більше проти дворазового.

Важливим моментом також є те, що в Міністерстві соціальної політики вирахували, що реальний прожитковий мінімум українського пенсіонера становить не менше 4 382 гривень, тому всі, хто отримує менше, знаходяться за межею бідності.

Таким чином, прожитковий мінімум в Україні, по суті, і не заслуговує своєї назви, оскільки він використовується в розрахунках інших соціальних виплат, але до рівня життя українців прив'язаний слабо.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Пенсійному фонді зробили важливу заяву щодо Ощадбанку і пенсій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пенсіонерам озвучили умови для отримання надбавки в 400 гривень.

Також "Hyser" писав, що Шмигаль зробив важливу заяву щодо переведення пенсіонерів на банківське обслуговування.