Українцям дали можливість змінювати водійське посвідчення в режимі онлайн

Практично з будь-яким документом може статися щось невдале: воно може пошкодитися, загубитися, або і зовсім досягти терміну закінчення дії. Зазвичай для відновлення водійського посвідчення доводиться ходити по різних установах, однак тепер це послуга доступна українським автомобілістам в режимі онлайн. Про це повідомляє iнформаційний портал "Апостроф".

Так, для того, щоб замінити посвідчення за допомогою одного тільки смартфона з встановленим на ньому додатку "Дія", необхідно мати електронний паспорт громадянина України і водійське посвідчення.

Крім того, звичайно, потрібно мати діючу медичну довідку для автомобіліста, в якій немає ніяких протипоказань до керування транспортним засобом певної категорії.

Так, в додатку, в меню " послуги "потрібно вибрати" заміна водійського посвідчення", після чого потрібно заповнити всі порожні поля. Після відправки заяви протягом десяти необхідно сплатити вартість виготовлення нового посвідчення - 243 гривні.

Статус заяви потрібно відстежувати, а потім відправитися в зазначений вами в заяві територіальний сервіс МВС і отримати свій новий документ. Правда, перед цим потрібно Показати оригінал старого посвідчення, медичну довідку, паспорт і документ, який підтверджує місце реєстрації. Повідомляється, що весь процес отримання нового посвідчення займає не більше 5 робочих днів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали стару "Волгу", яку власник залишив у городі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на ЗАЗі показали процес складання поточних моделей і поділилися планами на майбутнє.

Також "Hyser" писав, що уряд попередив українців про зміни щодо штрафів.