Українських заробітчан будуть вакцинувати від COVID-19 на кордоні Польщі. У прикордонних пунктах пропуску вже створюються всі умови для цього.

Про це повідомляють польські ЗМІ посилаючись на дані уряду і Міністерства охорони здоров'я.

Відзначається, що вакцини будуть від фірми Johnson & Johnson. Препарат потрібно колоти тільки один раз. В Міністерстві охорони здоров'я країни повідомили, що щепитися може кожен іноземець. Для цього не потрібен дозвіл на постійне проживання та страховка.

Як заявляє голова медичного центру в Ряшеві Станіслав Мазур, таким чином сподіваються убезпечити країну від занесення коронавірусної інфекції ззовні.

Він додав, що навіть зараз на пунктах тестування біля кордону з Україною щодня виявляють по кілька заражених.

"Люди, які приїжджають на роботу в Польщу, також повинні бути щеплені, що посилить наш захист", – підкреслив Станіслав Мазур.

Він також пояснив, чому вибрали препарат Johnson & Johnson. За його словами, одноразова вакцина дозволить уникнути можливих ускладнень при організації введення другої дози.

До слова, як запевнив Станіслав Мазур, багато заробітчан самі виявляють бажання пройти вакцинацію перед тим, як поїхати на роботу за кордон.

Варто відзначити, що СКГЕ ретельно вивчила дані про якість, безпеку та ефективність даної вакцини та рекомендувала приміняти її для імунізації осіб у віці 18 років і старше.

Вакцина також успішно пройшла експертизу Європейського агентства з лікарських засобів (EMEA) та управління з контролю за продуктами харчування та ліками США.

За даними ВООЗ, вакцина Johnson & Johnson може безпечно та ефективно застосовуватися для імунізації осіб зі встановленими супутніми захворюваннями, які є факторами ризику тяжкого перебігу COVID‑19, такими як гіпертонія, хронічна хвороба легень, виражені захворювання серця, ожиріння і діабет. А також може бути запропонована особам, які раніше перехворіли COVID-19.

Раніше "Нyser" писав про те, що Україна до кінця року винайде свою вакцину від ковіда.

Також наш портал повідомляв, українці масово скуповують нерухомість у Польщі.

Нагадуємо, озвучені країни, де українцям за роботу платять найбільше.