У мережі показали унікальну розробку, яка не дісталася до конвеєра

За історію радянської автомобільної промисловості було продумано безліч моделей автомобілів, які з тих чи інших причин в серію не потрапили. Одним з таких цікавих проектів став прототип, зібраний в 50-х роках минулого століття як представник легкового позашляховика, який використовувався б для потреб сільського господарства. Про цю машину розповів інформаційний портал "За кермом".

Так, дана незвичайна модель була проектом, яким займалися інженери головного конструктора Горьковського автомобільного заводу г. м. Вассермана. Модель назвали ГАЗ-М72. Кузов був узятий з м-20" перемоги", а технічна складова була запозичена у ГАЗ-69.

Зібрана модель виявилася не надто пристосована до роботи в полях за рахунок великих габаритів і чималої ваги, тому паралельно почалася робота над більш простим і прохідним автомобілем, який назвав М72 "українець".

Ця модель, на відміну від попередника була оригінальна як зовні, так і потемніла. Єдине, що не стали робити з нуля — електрику, гальма і двигун які взяли з "Москвича-402".

Це був короткобазний невеликий позашляховик, який відмінно долав бездоріжжя завдяки нарізним мостам, ресорною підвіскою на кожне колесо і повним приводом. При цьому дивно, що потужність мотора становила всього 35 к. с.

У моделі було навіть два варіанти кузова-купе і пікап. Машини пройшли безліч польових випробувань, за підсумками яких проїхали більше 3,5 тисяч кілометрів. Незважаючи на те, що" українець " добре себе проявив, він, на відміну від М73, на конвеєр не потрапив.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали стару "Волгу", яку власник залишив у городі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на ЗАЗі показали процес складання поточних моделей і поділилися планами на майбутнє.

Також "Hyser" писав, що уряд попередив українців про зміни щодо штрафів.