Президент України Володимир Зеленський поділився новою інформацією щодо Донбасу.

На його думку, загроза з боку Росії як і раніше є і вона буде до тих пір, поки у них буде продовжуватися навчання на кордонах з Україною. Так, український президент зазначив, що на цей час помітного зменшення кількості військових РФ на кордонах з Україною не спостерігається і ймовірність ескалації завжди присутня. Про це повідомляє "ТСН".


Зеленський розповів, що згідно з отриманими даними, Крим покинуло тільки кілька тисяч військових, а всі інші залишають місця дислокації занадто повільно і така ситуація може протриматися аж до вересня 2021 року.

Сформована ситуація, впевнений гарант, насторожує. Адже в Криму налічується 30-35 тисяч, а в Донбасі 35 і 3000 російського контингенту. Крім того, уздовж кордонів України розташовано приблизно 47-80 тисяч російських бойовиків. При цьому дана кількість в різні моменти зростає і зменшується.

Президент зазначив, що загроза може тривати до вересня, фото: РБК-Україна

Залишають Крим і Донбас дуже мало людей, оскільки навчання, про які постійно говорить влада Росії, тривають. У зв'язку з цим, Зеленський зробив висновки, що стане простіше аж у вересні, коли російські навчання підійдуть до кінця.

Крім того, український президент акцентував увагу на тому, що Україна зможе в разі чого стримувати будь-які загострення тільки шляхом прямих переговорів з російським президентом Володимиром Путіним. Раніше "Hyser" писав про те, що експерти розповіли, що буде з Україною в разі вторгнення Росії.

Також наш портал повідомляв, що в ОП зізналися, що Зеленський висловить Путіну під час зустрічі.

Нагадуємо, що генерал розповів про збройні маневри Росії на кордоні.