Загроза для України нікуди не зникла, адже Російська Федерація продовжує анексувати українські території. Однак у жовтні поточного року картина нарешті проясниться і буде ясно, куди рухається переговорний процес у питанні вирішення конфлікту і долі миру на Донбасі.

Таку заяву зробив представник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович під час ефіру на телеканалі "Україна 24". За його словами, на мирний процес на Донбасі вплинуть кілька важливих процесів, які відбудуться в нашій країні та в цілому в світі.

Олексій Арестович також зазначив, що на сході Україні як і раніше йде анексія Донбасу. Причому країна-агресор істотно просунулася в цьому питанні за 7 років війни.

"Анексія Донбасу де-факто вже йде, вона почалася з березня 2015 року, коли Росія встановила на окупованих територіях рублеву зону. Зараз вони "качають" тему з паспортами, вирішуючи багато питань, зокрема, голосування за списками "Єдиної Росії" на виборах до Держдуми у вересні", – розповів Олексій Арестович.

Разом з тим, як запевняє представник української делегації в ТКГ, нині й в найближчому майбутньому відбудуться "кілька цікавих" дій, які дозволять зрозуміти, в якому напрямку рухається мирний процес.

Перше, уточнив він, це зустріч президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна, яка "багато вирішить". Друге - можлива зустріч українського лідера Володимира Зеленського з главою РФ, яка теж "може багато вирішити або не вирішити нічого".

Крім цього, важливою подією стане заміна канцлера Ангели Меркель в Німеччині, яка повинна відбутися у вересні, а також вибори в Держдуму РФ.

"І куди повинні подітися російські війська від наших кордонів, тому що навчання Захід-2021 якраз будуть на початку вересня. Тобто 1 жовтня стане зрозуміло, куди йдемо далі з мирним процесом.

Тоді переформатується ситуація в Європі та стане зрозуміло, що з Північним потоком-2, яка ситуація в чотирикутнику ЄС – США – Росія – Україна", – підсумував Олексій Арестович.

Раніше "Нyser" писав про те, що Зеленський назвав кількість російських військ біля кордонів з Україною.

Також наш портал повідомляв, в Україні введено ще один вид військової служби.

Нагадуємо, експерти розповіли, що буде з Україною в разі вторгнення Росії.