До кінця весни залишилося менше двох тижнів. І весь цей час погода в Україні буде мінливою, дощовою і примхливою. То країну атакуватимуть грози зі зливами, а то зігріватимуть Сонце.

Про це розповіла синоптик Укргідрометцентру Олександра Хала в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

За словами фахівця, незважаючи на дощі температура повітря буде комфортною, місцями майже літньою.

Олександра Хала зазначила, що опадів стане значно менше вже з п'ятниці, 21 травня. Однак, у більшості центральних регіонів, а також Одеській, Миколаївській та Харківській областях все ще дощитиме. Це пов'язано з тим, що із заходу буде поширюватися вплив антициклону або ж поля високого атмосферного тиску.

У суботу, 22 травня, через дію антициклону практично по всій країні буде сухо і сонячно. Потеплішає до + 19... + 24 градусів, а на півдні і сході – іноді навіть до +26... + 27 градусів.

А вже в неділю, 23 травня, на заході, півночі і в столиці знову пройдуть дощі через рух фронтальних систем. Не виключені і грози.

На заході можливі невеликі короткочасні дощі і наступного тижня, але в більшості областей опадів не очікується.

Західна частина України найбільшою мірою піддається впливу атлантичних процесів, тому там переважно більш прохолодно і волого, зазначила синоптик.

У свою чергу народний синоптик Леонід Горбань поділився прогнозом погоди на літо. За його словами, початок червня не сильно відзначитиметься орт травня, але вже 6 по 10 число температура повітря підніметься до +32 градусів.

Спекотний період протримається в Україні максимум чотири дні, а потім температура знову впаде до +22 градусів. За прогнозом синоптика, 16-17 червня можливе вже сильне похолодання. Нічна температура опуститься до +10... +12, а денна – до +19... +20. Теплішати почне з 22 червня. Опади прораховуються 2 червня, 6-8, 18-19, 24-26 і 30-го.

Другий місяць літа також можна назвати помірно жарким, оскільки стовпчики термометрів буде показувати по країні в середньому +27... + 29 градусів. Але разом з тим вірогідні сильні бурі в числах: 2-3, 10-11, 17-19, 24-25. У липні може випасти 45-50 мм дощу, що не характерно для цього місяця, каже Леонід Горбань.

А ось Серпень стане найспекотнішим. З 1 по 11 число прогнозується до +35 спеки. Температура почне знижуватися десь з 17 серпня, до +26 градусів.А до кінця місяця-до + 21... + 22 градусів. Дощі можливі 2, 9-10, 15, 22, 25 і 29 серпня.

Раніше "Нyser" писав про те, що у Червонограді зливи затопили вулиці та будинки.

Також наш портал повідомляв, на Мелітополь "накинулася" негода, випав град розміром з вареник.

Нагадуємо, через страшну негоду в понеділок, 17 травня, більшу частину вулиць Одеси затопило.