Україна підсилює свій полігон морської піхоти в Криму.

Зокрема, зміцнюють матеріально-технічну базу полігону морської піхоти Олешківські піски в Херсонській області, яка розташована недалеко від адмінрубежу з тимчасово окупованим Кримом. Відповідною інформацією з цього приводу поділився командувач морською піхотою Військово-Морських Сил генерал-лейтенант Юрій Содоль, пише "ЛІГАБізнесІнформ".


Для тренувань військових базу оснастили спеціальними тренажерами, тактичним класом, класом тактичної медицини, а також класами тренажерів екіпажів танків Т-80, навчально-методичним класом і класом інженерної підготовки. Крім того, на базі передбачені тренажери БМП і класи протиповітряної оборони.

Українській піхоті хочуть забезпечити підготовку, як у морпіхів США. Все для того, щоб наші морпіхи мали всі можливості для відпрацювання практичних навичок у володінні зброєю, яка є в наявності. Адже морські піхотинці повинні бути готові до тих викликів, які можуть бути надалі.

Морська піхота ВМС України (фото - Генеральний штаб ЗСУ, Facebook)

Так, на цей час на базі проводяться десантні операції, відпрацьовуються наступальні та оборонні дії в різній місцевості і при різних погодних умовах. Судячи з усього, бійців готують до можливої агресії з боку Росії на сході України.

До слова, в квітні цього року Росія підвела десятки тисяч своїх військовослужбовців до українських кордонів на Сході і в Криму.

Раніше "Hyser" писав про те, що Арестович зробив гучну заяву про мир на Донбасі.

Також наш портал повідомляв, що президент України Володимир Зеленський назвав кількість російських військ біля кордонів з Україною.

Нагадуємо, що Дмитро Кулеба розповів про загрозу з боку РФ на Донбасі.