Став відомий новий офіційний курс валют.

Так, за станом на 24 травня, Національний банк України підвищив офіційний курс гривні на 0,93 коп. до 27,4572 UAH/USD. При цьому, що примітно, в обмінних пунктах київських банків спостерігається подорожчання долара другий день поспіль. Про це пишуть "Українські Новини".


Варто відзначити, що в попередній торговий день НБУ знизив офіційний курс гривні, що встановлюється ним на 21-23 травня, на 4,99 коп. до 27,4665 UAH/USD. Зокрема, зараз ситуація на ринку валют склалася наступна:


Разом з тим, згідно з висновками незалежної групи макроекономічного аналізу та прогнозування Ukraine Economic Outlook, вже до кінця травня гривня зафіксується на позначці 27,6 UAH/USD, на що є свої причини. Під цим мається на увазі напружена атмосфера на валютному ринку через ескалацію військового конфлікту в квітні. Власне, саме в результаті цього гривня і повернулася до укріплювального тренду.

Крім того, це далеко не всі прогнози фінансових аналітиків, які можуть здивувати. Так, наприклад, очікується, що курс долара може опуститися до рекордного рівня. За словами експертів, курс долара в Україні до 23 травня може опуститися до рівня 27,5 грн за долар.

Це поки лише припущення, але в одному фахівці впевнені: зміцнення національної валюти буде спостерігатися як мінімум весь наступний тиждень.

Раніше "Hyser" писав про те, що всі валютні кредити українців переведуть у гривні, про що вже попередили уповноважені відомства.

Також наш портал повідомляв, що українців спантеличили курсом долара на наступні п'ять років. Такий масштабний економічний прогноз зробили в Міжнародному валютному фонді.

Нагадуємо, що з'явилася інформація щодо того, що українцям стали масово підсовувати фальшиві банкноти.