Ще зі шкільної лави всім відомо, що побутовий газ (метан) не володіє кольором і виявити його в приміщенні важко. Ось тільки саме він стає причиною втрати свідомості вже через 5 або 6 вдихів, а тривале перебування людини в області з високою концентрацією метану провокує органічне ураження головного мозку і смерть.

Так, 21 травня на очисних спорудах Таганрозького водоканалу в селищі Дмитриадовка трапилася трагедія: 18 робітників отруїлися метаном на очісной станції. Імовірно, отруйний газ став заповнювати шахту колектора коли один з робітників випадково відкрив вентиль.

Жителі Дмитриадівки повідомили, що витік метану міг статися в хлораторній, яка була побудована ще за радянських часів.

Прес-служба МНС по Ростовській області вже заявила, що рятувально-пошукова операція в селищі Дмитриадовка Неклиновского району Ростовської області завершена. Таким чином в результаті НП загинуло 11 робітників, що знаходилися всередині резервуара, ще 7 зараз знаходяться в лікарні: 5 з них в реанімації, 3-у важкому стані, при цьому шанси одного з них надзвичайно низькі, так як він в комі.

Як стверджують родичі загиблих, у робітників не було ні протигазів, ні газовимірювачів – їм їх не видавали ніколи.

Сьогодні, 22 травня в Ростовській області оголошений днем жалоби за жертвами НП під Таганрогом. Більш того, глава Ростовської області Василь Голубєв вже підписав розпорядження про виділення майже 15,9 мільйона рублів на матеріальну допомогу сім'ям загиблих і постраждалим. Таким чином влада оцінила людське життя в 1 млн.рублів.

Водночас слідчі шукають винних у загибелі робітників у колекторі. Відомо, що порушено кримінальну справу за статтею за порушення вимог безпеки, що спричинило за собою смерть з необережності двох і більше осіб. Відповідно до частини 2 статті 217 КК РФ винним загрожує до семи років позбавлення волі.

Відзначимо, що вранці 28 липня 2020 року, але тільки в Ростові, вже траплялася подібна катастрофа. Тоді Майстер і два Слюсарі "Газпрому" практично миттєво вчаділи під час ремонту газового колектора в районі старого аеропорту.

Раніше Hyser писав, що у білоруських Барановичах зазнав аварії військовий літак Як-130.

Також наш портал повідомляв, щоу Києві стався вибух газу в житловому будинку.