Глава "Укрпошти" пішов на відкритий конфлікт з Пенсійним фондом і банками.

Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський вирішив демонстративно піти на конфлікт з Пенсійним фондом і банками, розпорядившись з вечора 19 травня відключити всі банківські термінали у всіх відділеннях держкомпанії. Про це топ-менеджер повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Як пояснив керівник "Укрпошти", що ПФУ і орган соціального захисту стали діяти за спиною не за його спиною, а й за спиною простих українців. Тому що раніше з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем було обумовлено, що переведення пенсіонерів на банківське обслуговування і відкриття рахунків буде добровільним. Але на практиці все відбувається не так.

"Але, на жаль, не всі вміють тримати слово. Пенсійний фонд і управління соцзахисту (хоча слово "соцзахист" тут явний тролінг пенсіонерів) за схемою "хочеш субсидію / пенсію-шуруй в банк" почали туди переводити навіть інвалідів. Коли я звернув на це увагу, сказали, що це"ексцеси на місцях". Коли ексцеси стали хвилею і такою тихою гібридною війною навіть не з "Укрпоштою", а з пенсіонерами і людьми з інвалідністю, Я дав час до 17:00 сьогодні це виправити", - розповів Ігор Смілянський.

Але на практиці ніякої реакції ні від банків, ні від ПФУ і органу соціального захисту не було. Також не було зворотного зв'язку і від держави. Тому було прийнято рішення повністю відключити всі банківські термінали, які були розташовані у відділеннях.

Як заявив Ігор Смілянський, що тепер у селах працюватимуть ті, хто там залишився. А це відділення "Укрпошти". Також вони збирають дані від українців, яких змушують переходити на банківське обслуговування, щоб потім передати це все до суду.

Раніше Hyser писав про те, що українців порадували новою послугою в додатку"дія".

Також писали, що "Укрпошта" пішла на кардинальні кроки.

Нагадаємо, що Шмигаль пояснив отримання пенсій через банки.