У МОЗ розповіли про нове карантинне зонування.

В Україні триває адаптивний карантин. Тому всі області поділені на чотири зони. У МОЗ періодично оголошують деяких змінах щодо знаходження тієї чи іншої області в певній карантинній зоні в залежності від епідеміологічної ситуації в країні.

МОЗ оновило нове карантинне зонування.

Донецька область залишається в "помаранчевій" зоні. Решта регіонів - у "жовтій".

При цьому в шести регіонах показники відповідають "зеленій" зоні.

Але поки рано говорити про те, що в Україні вдалося перемогти коронавірус. Тому що чисельність хворих все одно продовжує зростати. А це означає, що поки опускати руки і порушувати правила карантину категорично не можна. Крім того в Україні досить повільними темпами йде вакцинація.

Україна подолала третю хвилю ковида. На Дніпропетровщині кількість хворих зменшується. А на карті України взагалі не залишилося червоних і майже помаранчевих зон карантину. На осінь медики прогнозують нову битву з хворобою.

"Восени збільшується кількість простудних захворювань. А ковід теж відноситься до сезонних, як ми бачимо, захворювань. Звичайно, ми повинні бути готові до всього, ми готові до всього. У нас все для збільшення кількості хворих є, але хотілося б, звичайно, щоб цього не було", - говорить гендиректор міської лікарні №21 Микола Турчин.

Тому українців просять і далі використовувати в обов'язковому порядку захисні медичні маски і антисептики. Тому що тільки так можна захистити свій організм від небезпечного захворювання. Іншого шляху просто зараз немає. Потрібно уважно ставитися до свого здоров'я і здоров'я близьких і рідних.

Раніше Hyser писав про те, що доктор Комаровський розповів всю правду про ковида.

Також писали, що Україну знову охопив смертельно небезпечний ковид.

Нагадаємо, що українців попередили про нові правила поїздки до Польщі.