Воля, рішучість, зібраність, фізична підготовка і витривалість - здавалося б, у цих людей є все, щоб подолати будь-які неприємності і перешкоди. Ось тільки перевага людини над природою швидше виняток, ніж закономірність. І ось черговий приклад.

Так, "через раптову зміну погоди" у провінції Ганьсу в Китаї під час марафону по пересіченій місцевості загинули 20 людей, ще одного шукають рятувальники. Про це повідомляє росЗМІ з посиланням на місцеву владу Китаю.

Причиною трагедії послужила екстремальна погода, так як близько 13:00 в суботу в окрузі Цзінтай міста Байінь, в районі Національного геологічного парку" Кам'яний ліс жовтої річки " почався град, крижаний дощ і пориви вітру. Крім того різко впала температура повітря, тому крім фізичного дискомфорту учасники забігу миттєво почали замерзати.

Коли з'явилися повідомлення про 16 зниклих безвісти учасників забігу, марафон було вирішено припинити. Місцеві власті міста Байінь тут же відправили на пошук зниклих понад 700 рятувальників.

Пошуково-рятувальні роботи дуже ускладнювало те, що негода охопила від 20 до 31 кілометра дистанції забігу, в районі "висотного", а тому складного рельєфу місцевості.

На даний момент 151 учасник знаходиться в безпеці, з яких п'ятеро з незначними травмами госпіталізовані.

Всього в гонці брали участь 172 людини.

До слова, це не єдиний "виклик" природи людству за останній тиждень. Так, у п'ятницю, 14 травня, в китайських провінціях Хубей і Цзянсу пройшли 2 потужних торнадо, що забрали життя 12 осіб. Крім того, що сотні громадян були поранені, смерчі пошкодили будинки, обрушили важкі конструкції і завдали широкомасштабної шкоди.

А 10 травня Ухань накрила потужна гроза. Вона принесла рекордні пориви вітру, які пошкодили дахи і вибили вікна в декількох будівлях, 2 людей загинули. Максимальна інтенсивність дощу місцями досягала 99,6 мм на годину.

Раніше Hyser писав, що в Україні анонсували аномальні дощі та грози.

Також наш портал повідомляв, що у Росії піщана буря накрила ціле місто.

Нагадавши, 17 травня в Мелітополі випав град розміром з вареник.