Ще вночі, 24 травня, у багатьох регіонах України залили дощі, місцями з грозами. У більшості областей і вдень зливи й прохолодна погода не поступляться місцем сонцю.

Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті Укргідрометцентру. Так, за даними синоптиків, у понеділок вдень, 24 травня, сильні зливи очікуються в Полтавській та Сумській області.

Помірні дощі пройдуть у Житомирській, Київській, Чернігівській, Кіровоградській, Черкаській, Вінницькій, Дніпропетровській, Луганській, Донецькій та Харківській областях. Невеликі опади також будуть у Херсонській та Запорізькій областях. На решті території країни сухо і сонячно.

Також фахівці попередили, що вранці та удень у північних, центральних та південних областях пориви вітру 15-20 м/с (I рівень небезпеки, жовтий). Метеорологи додали, що 24 травня на річках Закарпатської області очікуються підвищення рівнів води на 0,2-1,0 метрів, але без негативних наслідків.

У західних, центральних, північних і в північно-східних областях температура повітря буде в межах +16... +19 градусів. У південних і східних регіонах стовпчики термометрів покажуть +21... +26 градусів.

У Києві 24 травня також очікуються дощі. При цьому температура вдень буде +17... +19 градусів, а вночі +11... +13 градусів.

Прогноз погоди на 24 травня. Скріншот з Укргідрометцентру

У вівторок, 25 травня, на більшій частині території країни погода налагодиться. Очікується сонце з мінливою хмарністю. Середня температура повітря по Україні +21... +24 градусів.

При цьому в західних регіонах пройдуть дощі з грозами, які, судячи з кліматичної карти, будуть "тероризувати" цю частину країни до кінця тижня.

Прогноз погоди на 25 травня. Скріншот з Укргідрометцентру

Варто також відзначити, що 26, 27 і 28 травня дощі з грозами очікуються в північно-західних та північних областях.

Раніше "Нyser" писав про те, що на Мелітополь "напала" негода, випав град розміром з вареник.

Також наш портал повідомляв, у Червонограді зливи затопили вулиці та будинки.

Нагадуємо, в Астрахані пройшла потужна пилова буря.