Якщо українці будуть самодисциплінуватися, дотримуватися всіх карантинних заходів і вчитися жити в умовах пандемії, то до 1 вересня школярі зможуть повернутися за парти. В іншому ж випадку доведеться залишити дистанційне навчання.

Таку думку висловив міністр освіти України Сергій Шкарлет в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Міністр підкреслив, що ймовірність відходу на дистанційне навчання з 1 вересня залежить від дисципліни українців.

"Ніхто COVID не відміняв, нам потрібно просто навчитися жити в цих умовах пандемії", - підкреслив Сергій Шкарлет.

Водночас чиновник сподівається, що запущена в країні вакцинація зможе створити колективний імунітет.

Крім цього, Сергій Шкарлет уточнив, у Міністерства освіти є базова позиція про те, що дитячі садки, спеціальні установи та 1-4 класи в обов'язковому порядку повинні вчитися очно.

Також він зазначив, дистанційне навчання навряд чи почнеться з початку навчального року, адже погода буде ще сприятливою і теплою, а значить сезонних застуд має бути менше і, ймовірно, хвилі COVID-19 не буде.

"З вересня навряд чи ми підемо (на "дистанційку", — ред.), тому що я сподіваюся, що погода нам дасть ще теплої пори року", - сказав Шкарлет.

За його словами, перед опалювальним сезоном, це десь кінець жовтня, погода, як правило, псується, тоді є загальні респіраторні захворювання, пов'язані з переохолодженням.

"Тоді можливо будуть на тлі загального ослаблення імунітету і респіраторних захворювань хвилі епідемії", — заявив міністр.

Він додав, що на "дистанційку" підуть не всі, а школи тих областей, які будуть перебувати в "червоній" зоні карантину.

Крім того, міністр нагадав про платформу "Всеукраїнська школа онлайн". За його словами, розроблено багато власних платформ, інновацій, які дозволяють викладачам істотно поліпшити дистанційний процес навчання.

Раніше "Нyser" писав про те, що у Києві розповіли, як будуть проходити випускні у 2021 році.

Також наш портал повідомляв, стало відомо, де в Україні діти навчатимуться влітку.

Нагадуємо, в українських школах скасують старші класи.