Експерти розповіли, які авто вибирали українці в квітні.

Покупка б/у авто в Україні - досить популярна процедура. Так як далеко не всі можуть дозволити собі купити нові машини з салону. Також, щоб трохи заощадити, люди вибирають авто на газу, а не на бензині. Адже так йде набагато менше грошей на паливо. Частка автомобілів на вторинці, в свідоцтві про реєстрацію яких зазначено тип палива "бензин або газ", склала 20%.

Експерти також відзначають той момент, що реєстрація авто на газу в квітні місяці дещо зросла.

Офіційно таких операцій було зафіксовано 3157.

Зазначається, що сумарно з початку року документи з вписаним газобалонним обладнанням (ГБО) були видані власникам 10,2 тис.легкових авто з пробігом.

Згідно з повідомленням, найпопулярнішими легковими авто з ГБО на "вторинці" в квітні стали Dawoo Lanos і Sens (2258 реєстрацій). Далі в топ-10 розташувалися ВАЗ 2109/99 і Chevrolet Aveo.

Як можна відзначити, що ці авто розраховані на середній клас покупців. Такі машини досить популярні. До того ж вимагає в себе мінімальних вкладень.

Раніше в уряді не раз говорили про те, що в Україні незабаром повинен подешевшати бензин. Для цього прикладаються всі можливі зусилля. В першу чергу йде активна боротьба з незаконними заправними станціями, які не платять податки в казну, але при цьому створюють нездорову конкуренцію на цьому ринку.

Особливо це стосується газових заправних станцій. Їх дуже багато, але при цьому тільки одиниці мають всі необхідні для роботи дозвільні документи і відповідно платять в казну податок.

Така несправедливість призводить до того, що на Офіційних заправках ціна на газ і бензин завжди буде вище.

Раніше Hyser писав про те, що у мережі показали, як можна відреставрувати раритетну ГАЗ "Чайку".

Також писали, що в Україну повертається обов'язковий техогляд авто.

Нагадаємо, що в Україні з'явився новий автомобільний бренд.