Незабаром відбудеться перерахунок пенсій для пенсіонерів, у тому числі і для працюючих

Останні роки в Україні проходять регулярні підвищення пенсія для різних категорій одержувачів виплат. Так, в поточному році для працюючих пенсіонерів зміна розміру пенсії відбудеться тільки в червні, хоча раніше це завжди відбувалося в квітні. При цьому пенсії заднім числом отримають пенсії за квітень і травень, які пройшли без підвищення. Про це повідомляє Інформаційний портал "Україна 24".

Представники Пенсійного фонду України пояснили, що з 1 квітня, без додаткового звернення до ПФУ, відбудеться перерахунок пенсійних виплат тим українцям, які станом на 1 березня року, в якому відбувається перерахунок пенсій, отримують таке право. Мається на увазі умови, коли українець після призначення пенсії пропрацював 24 місяці або якщо страховий стаж був менше, але пройшло не менше двох років. Таким пенсіонерам з 1 квітня був проведений автоматичний перерахунок пенсій.

У той же час, представники ПФУ відзначили, що до цього перерахунок пенсій працюючим відбувався саме з квітня, проте в 2021 році ситуація змінилася і перерахунок відбудеться тільки в червні.

Пов'язано це зі змінами, які внесли до Податкового кодексу України та до Закону Про збір та підрахунок єдиного внеску на загальнообов'язкове пенсійне страхування. У поточному році подібні звіти подаються кожен квартал, а не кожен місяць. Таким чином, працюючим пенсіонерам не варто турбуватися, оскільки ПФУ, що займається обробкою таких документів, проведе перерахунок пенсій і вже в червні одержувачі пенсій отримають свої надбавки за квітень і травень, так що за цим немає потреби навіть звертатися до Пенсійного фону.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в "Укрпошті" прийняли рішення, через яке можуть постраждати звичайні громадяни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Пенсійному фонді розповіли, хто з українців зможе претендувати на наступну надбавку до пенсії.

Також "Hyser" писав, що у Мінсоцполітики заявили, що незабаром пройде позапланове підвищення пенсій.