Пенсійний фонд по-новому призначає пенсії

Пенсійний фонд почав призначати пенсії по-новому. З 1 квітня поточного року відомство почало застосовувати принцип екстериторіальності при опрацюванні заяв про призначення/перерахунок виплат. Про це йдеться в повідомленні пресслужби ПФУ.

У Пенсійному фонді зазначили, що після введення нової технології заяви про призначення або перерахунок виплат обробляються бек-офісами територіальних органів Фонду. Відзначається, що заявки обробляються в порядку черги незалежно від того, де проживає пенсіонер і де було прийнято заяву.
Нововведення дозволило встановити єдиний підхід до застосування пенсійного законодавства, мінімізувати контакт з громадянами і прибрати територіальну прив'язку звернень. Це в свою чергу дозволило рівномірно розділити навантаження на всіх працівників, а також запобігати можливим випадкам зволікань у прийнятті рішення.

Фото: pfu.gov.ua
Фото: pfu.gov.ua

Варто нагадати, що у 2021 році українським пенсіонерам кілька разів підвищать пенсії. Чергове з них заплановано на 1 липня і торкнеться тих громадян, які не потрапили під індексацію виплат у попередні два роки. Глава Мінсоцполітики Марина Лазебна заявила, що розмір надбавки для таких пенсіонерів складе 100 гривень. У той же час міністр зазначила, що в Україні спостерігається дуже великий розрив між зарплатами та пенсіями. Роками раніше пенсія становила близько 54-57% від зарплати, а на даний момент цей показник майже вдвічі нижче - 27%. Відзначається, що цей розрив продовжує зростати і з роками ставатиме тільки більше.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українцям розповіли, хто може претендувати на підвищення пенсійних виплат.

Також наш портал інформував, що українцям розповіли, як подати заявку на призначення пенсійних виплат через смартфон, навіть не встаючи з улюбленого дивана.

Нагадаємо, що з 1 січня наступного року в Україні відбудеться черговий етап підвищення вимог до трудового стажу для виходу на заслужений відпочинок.