В Україні на 10% злетіли ціни на популярне м'ясо

В Україні стрімко зростають ціни на популярне м'ясо. Йдеться про курятину. Причому цінники змінилися як в супермаркетах, так і на ринках. Про це повідомляє "Сніданок з 1+1".

На сьогоднішній день купити один кілограм курячого м'яса можна в середньому від 53 гривень. Ще минулого року ціни були на 10% нижчими, про що свідчать дані Міністерства економіки. Виробники встановили середню ціну курячого м'яса в розмірі понад 53 гривень за один кілограм. При цьому за останній місяць різниця в ціні склала 4%.

Найвищі ціни на курятину встановлені в центрі країни - 57 гривень за один кілограм. А ось найбільше пощастило жителям східних регіонів, де один кілограм курятини можна купити від 50 гривень.

Разом з тим дорожчають не всі продукти харчування, наприклад в магазинах і на ринках помітно знизилися в ціні яйця. Популярний продукт зменшив в ціні 9%. Зазначається, що великі торговельні мережі закуповують яйця у виробників за оптовою ціною (10 гривень за 10 яєць), а реалізовують продукт вже за завищеними цінами. Найбільше за яйця доводиться платити жителям центральної частини України, де продукт коштує понад 26 гривень за десяток. Найдешевше яйця в західних регіонах країни, де десяток можна купити від 20 гривень.

До слова, змінилися ціни в магазинах і ринках і на крупи. Наприклад, рисова і гречана крупи додали в ціні на 14%, а манка і ячні крупи подорожчали на третину. Ціни знизилися тільки на пшоно. У порівнянні з квітнем попереднього року крупа зменшилася в ціні на 16% і коштує 18 гривень за кілограм. Крім подорожчання круп того експерти допускають, що злетіти в ціні може і чорний чай.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців приголомшили непідйомними цінами на полуницю і черешню.

Також наш портал інформував, що українців попередили про підвищення цін на алкогольні напої.

Нагадаємо, що експерти попередили про зростання цін на популярні продовольчі товари.