Складено рейтинг найнадійніших вживаних авто, здатних прослужити своєму власникові десяток років, а також б/у машин, які принесуть тільки проблеми та стрес.

Рейтинг складали фахівці Асоціації технічного нагляду Німеччини (VdTUV). Свої висновки вони опублікували на офіційному сайті організації. Експерти враховували дані, отримані в період з червня 2019 по липень 2020 року.

Зазначається, що експерти провели фактично ціле дослідження, адже їх результат ґрунтується на даних дев'яти мільйонів машин.

Традиційно VdTUV розділив автомобілі за віковими категоріями: найнадійніші та найпроблемніші авто віком 2-3 роки, 4-5 років, 6-7 років, 8-9 років, 10-11 років. Машину оцінювали за кількістю поломок при тому чи іншому пробігу, а також з технічного огляду та обслуговування.

Найгіршими автомобілями виявилися Dacia (Renault) Duster (11,1% при 41 тис. км) і Logan (10,4% при 56 тис. км), а також Citroеn Berlingo (8,8% при 51 тис.км).

З'ясувалося, що найнадійнішим автомобілем у віковій категорії від 2 до 3 років був Mercedes-Benz GLC-Class, вартість якого стартує від 100 тисяч доларів. Фахівці заявили, що після пробігу в 56 тисяч км тільки 1,7% власників машин зверталися в службу технічного сервісу.

На другому місці опинився німецький спорткар Porsche 911. Навіть за б/у авто потрібно буде заплатити від 290 тисяч доларів. Відзначається, що після 24 тисяч км пробігу в техсервіс звернулися 2,2% водіїв.

І в трійці лідерів опинився спортивний седан Mercedes-Benz CLS (вживане авто коштує 20-30 тисяч доларів). З'ясувалося, що після 28 тисяч км шляху, 2,4% водіїв звернулися за допомогою в техцентр.

У топ-5 знайшлося місце для Hyundai i30 (34 тисячі км, 2,5%) і Mercedes-Benz A-Class (42 тисячі км, 2,6%). Замикає рейтинг топ-10 німецька модель Volkswagen Golf (34 тисячі км, 3,2%).

Раніше "Нyser" писав про те, що Ford відкликає понад 600 тисяч позашляховиків.

Також наш портал повідомляв, Renault почала продавати бюджетний пікап.

Нагадуємо, в Україні все більшої популярності набирають б/у автомобілі на газу, привезені з Південної Кореї.