У відділеннях "Укрпошти" тепер не працюватимуть термінали ПриватБанку і Райффайзена.

У середу, 19 травня, директор "Укрпошти" розпорядився залишити у відділеннях підприємства тільки власні платіжні термінали. При цьому термінали банків-партнерів повністю відключити.

У відділеннях "Укрпошти" розміщені термінали Райффайзен Банку Аваль та Приватбанку. Зараз практично всі термінали відключені. Детальної інформації, коли вони знову зможуть заробити поки немає.

Таким чином більше клієнти не зможуть скористатися послугами цих банків у відділеннях "Укрпошти". Але при цьому в повній працездатності залишаються термінали самої Пошти. Всього у відділеннях було встановлено близько 2 тисяч терміналів партнерів і тепер всі вони будуть повністю відключені.

При тому, що в тих відділеннях, де вже встановлені комп'ютери клієнти і далі зможуть використовувати свої банківські картки. У цьому не буде ніяких обмежень. Вони зможуть як оплачувати ними товар, поповнювати рахунки і знімати гроші. Але, на жаль, не всі відділення мають комп'ютери. Зокрема, вони відсутні в сільській місцевості. Тому там клієнти можуть скористатися тільки послугами самої Пошти.

Як раніше говорили в управлінні Пошти, хто до 2022 року термінали планують розмістити у всіх відділення без винятку.

Нагадаємо, своє рішення Смілянський аргументував тим, що Пенсійний фонд і місцеві управління соціального захисту стали переводити людей, які мають право на грошову допомогу від держави і пенсіонерів на отримання грошей через банківські картки. Спочатку говорилося про те, що це буде добровільно. Але як виявилося, що це відбувається добровільно-примусово.

Раніше Hyser писав про те, що в "Укпошті" пояснили, як і коли будуть відключені банківські термінали.

Також писали, що в Україні масово блокують рахунки українців.

Нагадаємо, що клієнтів Привату сповістили про проблеми в роботі мобільного додатку.