Президент України Володимир Зеленський запропонував Раді схвалити новий закон.

Зокрема, мова йде про Закон про основи національного опору, а також він пропонує переглянути чисельність Збройних сил України і збільшити її на 11 000 військовослужбовців. Про це пише "Українська правда".


У той час, як над Україною нависла серйозна загроза, це питання дуже важливе. Головною метою нового закону є максимально широке залучення громадян України до дій, спрямованих на забезпечення військової безпеки, суверенітету і територіальної цілісності держави.

Також в обов'язки національного опору віднедавна входить стримування та відсіч агресії з боку противника, який продовжує становити небезпеку для України. Однак для початку повинна бути забезпечена підготовка громадян України до цього національного опору.

Зеленський хоче закон Про Національний опір і велику армію, фото: Українська правда

Під згаданою підготовкою мається на увазі цілий комплекс заходів, за здійснення яких повинні відповідати державні органи та органи місцевого самоврядування. Їх завдання - формування патріотичної свідомості і стійкої мотивації у громадян України, набуття ними знань і практичних умінь, необхідних для захисту країни.

Разом з тим Зеленський пропонує змінити чисельність ЗСУ в кількості, яка зараз не перевищує 250 000 осіб, у тому числі 204 000 військовослужбовців. Він хоче збільшити цю кількість осіб до 261 000, і 215 000 військовослужбовців відповідно.

Раніше "Hyser" писав про те, що Зеленський одним законом спростив життя українцям.

Також наш портал повідомляв, що у Кремлі розповіли, яку тему не обговорюватимуть Зеленський і Путін.

Нагадуємо, що Росія буде набирати в армію бойових роботів.