Українці переробили старенький ЗАЗ-968 "Запорожець" в гоночний автомобіль, який дасть фору навіть сучасним суперкарам

Два ентузіасти з Дніпра здивували мережу незвичайним проєктом. Умільці модернізували дідів ЗАЗ-968 настільки, що він став справжнім гоночним болідом. Майстри витратили на створення незвичайного транспорту багато коштів і часу. Відео тест-драйву показали журналісти програми "Джедаї" на каналі 2+2 проводить.

Модернізований ЗАЗ-968 прокачали настільки, що він здатний дати фору більшості сучасних спорткарів. Потужний двигун і невелика вага в тандемі дають можливість автомобілю рушити з місця з великою швидкістю.

Основою для створення гоночної машини умільці використовували ЗАЗ-968 "Запорожець". Однак над ним була проведена колосальна робота. Головним завданням майстрів було створення легкої і в той же час міцної конструкції. В автомобіль встановили каркас безпеки, а кузовні елементи стали легше. Також ЗАЗ оснастили двигуном на 60 кінських сил. Для того, щоб скласти конкуренцію гоночним авто "Запорожець" повинен бути максимально легким, тому з кузова і салону прибрали всі елементи інтер'єру і утеплення. На 100 кілометрів оновлений "Запорожець" споживає 12 літрів палива, а розігнатися може до 140 кілометрів на годину.

Крім того, українські майстри поліпшили світлотехніку, щоб було комфортніше їздити в темний час доби. Також машину оснастили розширеними колісними дисками, щоб вона краще "тримала" дорогу. З метою безпеки в салоні крім каркаса безпеки встановили чотириточкові ремені безпеки.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у мережі показали розкішний Тюнінг раритетної ГАЗ "Чайки".

Також наш портал інформував, що у мережі показали радянські машини, які так не потрапили в серійне виробництво.

Нагадаємо, що в Україні виявили 45-річний "Запорожець", який пройшов крізь десятиліття і зберігся в ідеальному стані до наших днів.