Українці можуть зареєструвати ФОП за кілька секунд

Завдяки стрімкій диджиталізації українці отримали доступ до низки послуг, якими можна скористатися не встаючи з дивана. У тому числі підприємці можуть за кілька секунд зареєструвати ФОП в додатку або на порталі "Дія". Про це інформує "Урядовий портал".

17 травня в ході Diia Summit 2.0 Мінцифри спільно з Мін'юстом представили нову послугу - автоматичну реєстрацію ФОП на порталі "Дія". Підкреслюється, що реєстрація проходить без держреєстратора і займає менше 2 секунд, що є найшвидшим показником у світі.

У Мінцифри зазначили, що менш ніж за 7 днів було автоматично зареєстровано 1 тисячу ФОПів. Також у відомстві зазначили, що планується створити всі умови, щоб максимальна кількість послуг надавалася без людського фактора.

З моменту запуску порталу "Дія" реєстрація ФОП стала найпопулярнішою послугою, якою постійно користуються громадяни України. Подати заяву можна всього за 10-15 хвилин і при цьому не потрібно стояти в чергах, достатньо лише мати комп'ютер або смартфон і доступ до мережі Інтернет.

Працює система дуже просто. Під час заповнення заявки більшість полів заповнюється автоматично. Далі заявка надходить до реєстру фізосіб-підприємців. Всього потрібно близько 10 хвилин на заповнення і кілька секунд на обробку заявки.

"Проєкт був реалізований за підтримки Швейцарсько-української програми EGAP, що фінансується швейцарським агентством з розвитку і співробітництва і реалізується Фондом Східна Європа і Фондом Innovabridge", - йдеться в повідомленні.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українським пенсіонерам розповіли, як подавати заявки на автоматичне призначення пенсійних виплат.

Також наш портал інформував, що функціонал порталу "Дія" оновили і тепер українці можуть отримувати послуги з реєстрації прописки онлайн.

Нагадаємо, що в Україні створять "суд у смартфоні", що являє собою новація.