У середу, 26 травня, в Охотському морі біля берегів острова Хоккайдо сталася НП - японське риболовецьке судно зіткнулося з російським судном "Амур". За попередніми даними, в аварії загинули три людини, двох рибалок вдалося врятувати.

За інформацією російських і закордонних ЗМІ, зіткнення сталося приблизно за 23 км на північний схід від порту Момбецу.

В результаті зіткнення японське судно, що займається ловом краба-волосатика, перекинулося. У російському морському рятувальному підцентрі Південно-Сахалінська підтвердили інформацію про зіткнення суден.

"Японське судно перекинулося. Члени екіпажу впали в море. Всіх підняли на борт російського судна "Амур". Зараз воно прямує в порт Момбецу для провадження", - уточнили російські рятувальники.

Розслідування інциденту проводитиме японська сторона. Зокрема, належить встановити, чи було в наявності та чи спрацювало на судах обладнання, що попереджає про небезпечне зближення, і якими при цьому були дії обох команд.

Російська сторона заявила, що причина події - густий туман, через який японське рибальське судно не вдалося вчасно помітити. У Слідчому комітеті Росії офіційно повідомили, що японське судно перед зіткненням в Охотському морі йшло без сигналів в умовах недостатньої видимості.

Генконсул РФ в Саппоро Сергій Марін підкреслив, що капітан російського судна "Амур" діяв за інструкцією. Була розгорнута рятувальна операція. Коли трьох японців підняли на борт, вони вже були без свідомості.

Варто відзначити, згідно з останніми даними, рибалки, яких вдалося врятувати знаходяться в стані зупинки серця і легенів. Так в Японії називають тих, у кого смерть поки не встановлена спеціальним лікарем за особливою процедурою.

Пізніше агентство Kyodo уточнило, що загинув 60-річний старший механік японського судна і двоє членів екіпажу 37 і 39 років, що знаходилися на палубі.

Раніше "Нyser" писав про те, що у НАТО розповіли про плани Володимира Путіна на Чорне море.

Також наш портал повідомляв, до українського узбережжя таємно підійшов ракетний корабель Росії.

Нагадуємо, під час навчань біля берегів Балі зник підводний човен KRI Nanggala 402 Військово-Морських сил Індонезії.