Стала відома вартість нового шкільного меню.

У зв'язку з тим, що новий раціон учнів буде набагато різноманітніший звичайного, коштувати він буде, відповідно, дорожче. Однак, уточнюється, що ненабагато. Про це пише "ЛІГА.Бізнес".


Щодо вартості нового шкільного меню висловилися міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко і шеф-кухар, який займався його розробкою, Євген Клопотенко. На презентації нового меню Ляшко зазначив, що правильно харчуватися не так дорого, як здається.

Він не став заперечувати подорожчання вартості харчування в школах, але не тільки через зміну меню, але і через зростання інфляції. До того ж в кожному регіоні своя вартість продуктів і комунальних послуг, що теж потрібно враховувати. В цілому відразу кілька факторів повинні постійно ініціювати збільшення витрат на харчування дітей.

батькам і учням розповіли, чи буде нове харчування в школах дорожче звичайного, фото: YouTube

Проте Ляшко заявив, що навіть в рамках коштів, що виділяються з бюджету, можна дотримуватися норм і порядків і забезпечити здорове харчування в школах. У зв'язку з цим, якщо батькам доведеться і більше платити за харчування своїх дітей, то ненабагато.

Клопотенко додав, що якщо раніше, наприклад, доводилося витрачати 14 грн, щоб готувати продукти за всіма вимогами і нормами, то зараз потрібно буде 14 грн 50 копійок. Також при бажанні краще і якісніше харчуватися доведеться віддавати - від 14 до 25 гривень, але за ці кошти вже буде представлене ціле меню.

Раніше "Hyser" писав про те, що українцям розповіли, як діти проходитимуть навчання влітку.

Також наш портал повідомляв, що батькам показали нове шкільне меню для дітей, яке набагато корисніше звичайного.

Нагадуємо, що міністр попередив учнів і батьків про те, як проходитиме навчання в школах з 1 вересня.