Олександр Лукашенко прокоментував ситуацію із захопленням літака Ryanair

Самопроголошений глава Білорусі Олександр Лукашенко вибухнув погрозами після скандалу із захопленням літака. Про це інформує Telegram-каналі NEXTA Live.

За словами Александар Лукашенко наказ посадити в Мінську літак Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса був відданий, щоб "врятувати" пасажирів. Він заявив, що про мінування повітряного судна стало відомо завдяки повідомленню зі Швейцарії.

Лукашенко твердо заявляє, що борт розгорнули якраз тоді, коли він пролітав біля АЕС. Він зазначив, що діяв в рамках міжнародних правил і робив це для захисту людей.

Самопроголошений глава Білорусі також зазначив, що на борту літака знаходився терорист і про це знали і в інших країнах. Він додав, що інформація про примушену посадку літака винищувачем не відповідає дійсності.

Також "президент" пригрозив наслідками за "злочини", зазначивши, що це всього лише справа часу.

"За свої злочини відповість кожен. Це справа часу. Вони хотіли вбити нас, але скільки б сотень тисяч загинуло, якби ми не вистояли?",- заявив Лукашенко.

Крім того, Олександр Лукашенко заявив, що західні країни відмовилися розслідувати подію, однак за даними ЗМІ, це не так. Так, наприклад Генпрокуратура Польщі порушила справу за фактом приземлення лайнера в Мінську, а поліція Латвії почала розслідування у справі про захоплення пасажирського судна.

Раніше портал Hyser повідомляв, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон Про державний захист, згідно з яким будь-які протести будуть розігнатися із застосуванням військової техніки.

Також наш портал інформував, що Володимир Путін і Олександр Лукашенко заговорили про вступ України в НАТО.

Нагадаємо, що Олександр Лукашенко зізнався кого підтримає у разі повномасштабної війни між Україною і Росією.