Кліматологи обіцяють дуже спекотні ночі в Україні цим літом.

За їхніми словами, літо видасться не таким же спекотним, як у 2010 році. Однак незважаючи на це, так звані "тропічні ночі" можливі. Відповідною інформацією на цей рахунок поділилася завідувач лабораторії прикладної кліматології Укргідрометцентру Світлана Краковська, пише "НВ".

Синоптик попередив про тропічні ночі цього літа, фото: УНІАН

Вона зазначила, що важко говорити про те, яким буде це літо. Але в одному Краківська впевнена, що воно буде не таким, як у 2010 році. Під цим вона мала на увазі те, що поверхня землі вже досить охолола і їй потрібен час, щоб нагрітися. Всі ці процеси мають інерційний характер.

Але, коли поверхня прогріється, а це відбудеться десь у липні, то в Україні іноді спостерігатимуться дуже спекотні, але короткочасні періоди - так звані "тропічні ночі". Краковська попередила, що якщо температура повітря буде зберігатися на рівні 20 градусів вночі, то це буде надавати велике теплове навантаження на людський організм.

кліматолог розповіла про погоду в Україні влітку-2021, фото: Українські Новини

Хоча подібне явище для України вже стало вважатися нормою, до цього часу особливо важко переносити такі високі температури людям, які живуть в північних регіонах, адже вони до них не звикли, на відміну від жителів півдня, де жарко практично постійно.

До слова, як і було вищесказано, сильної спеки в червні ще не буде. Згідно з прогнозом синоптиків, середня місячна температура повітря в Україні в перший місяць літа буде коливатися в районі 18-22 градусів, а ось в горах очікується 14-18 градусів.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україну йдуть потужні грози.

Також наш портал повідомляв, що в Україну прийшли торнадо, яких раніше у нас ніколи не було.

Нагадуємо, що синоптики розповіли про погодну "аномалію" в Україні.