Українцям доведеться платити податок за овочі, вирощені на власній ділянці

В уряді планують зобов'язати українців декларувати й сплачувати податок за реалізацію овочів, які були вирощені на земельній ділянці від 0,5 га і більше. На сьогоднішній день такі зобов'язання є тільки у громадян, які мають у власності ділянки від 2 га. про це інформує "Економічна правда".
Так, якщо зміни підтримають, то громадянам, які вирощують овочі для реалізації на ділянці понад 0,5 га будуть зобов'язані платити податок з отриманих доходів у розмірі 18%, 1,5% військового збору і щороку подавати податкову декларацію.
Важливо підкреслити, що для багатьох громадян земля допомагає отримати додатковий дохід. Так, наприклад пенсіонери продають на ринку овочі, фрукти і ягоди, які вирощені на їх власних присадибних ділянках. І якщо зараз чинне законодавство не вимагає з них сплачувати податки за отриманий дохід, то в майбутньому все може різко зміниться. На сьогоднішній день податки можуть не платити українці, які реалізовують урожай, вирощений на земельній ділянці до 2 га.якщо ж ділянка перевищує встановлену норму, то людині потрібно сплатити належні податки.
Також варто відзначити, що напередодні глава держави Володимир Зеленський анонсував податкову реформу. Документ поки на розгляді Мінфіну, проте Кабміну вже затвердив його. Документом передбачено ряд нововведень, зокрема підвищення ренти на залізну руду, а також ставки екологічного податку. Підкреслюється, що деякі зміни можуть торкнутися і пересічних громадян країни.