Стало відомо скільки отримують на фронті бійці ЗСУ та бойовики "ЛДНР"

Журналісти показали, чим зазивають нових солдатів до лав бойовиків "ДНР" і "ЛНР", а також порівняли зарплати регулярної армії РФ і ЗСУ. Про це пише портал glavcom.

Забезпечення бійців ЗСУ нехай і не найвище у світі, але з лишком переганяє забезпечення армійських корпусів ЗС РФ. Україна забезпечує своїх захисників набагато краще, ніж сусідня країна-агресор. Варто відзначити, що зарплати українських бійців перевершують не тільки "ЛДНР", а й солдатів-піхотинців регулярної армії ЗС РФ в зоні Західного і Південного військових округів.

У мережі багато пабліків російських військ на Донбасі, які "вербують" нових бійців. Журналісти з'ясували, чим же заманюють служити окупантам.

В першу чергу бійців до лав "ЛДНР" заманюють зарплатами, але сказати, що вони високі дуже складно. Так, базова зарплата одного бійця становить 16450 рублів (6164 Гривень або 224 долари). Крім того, можуть виплачуватися надбавки й бойові (за день прирівняний до участі в бойовій обстановці в першій або другій лінії) в розмірі 1,5 тисячі рублів і 300 або 150 рублів відповідно. Таким чином щодня ризикуючи життям бойовики "ЛДНР" отримують близько 25 500 рублів (9550 Гривень або 348 доларів).

Мінімальна заробітна плата піхотинця-контрактника ЗСУ становить 10 тисяч гривень (364 долари). Також при укладенні першого контракту бійцю виплачується одноразова допомога в розмірі 18160 гривень. Крім того, існую доплати за виконання завдань у першій лінії - 17 тисяч на місяць, а також надбавка в розмірі 5 тисяч гривень за бездоганну службу. Підсумувавши виходить, що український захисник на першій лінії отримує зарплату в розмірі 31 тисяч гривень (1165 доларів). Таким чином зарплата бійця ЗСУ в кілька разів перевищує зарплату солдатів "ЛДНР".

Раніше портал Hyser повідомляв, що генерал заявив, що російські війська як і раніше знаходяться дуже близько до українського кордону і це несе велику небезпеку.

Також наш портал інформував, що в офісі президента розповіли, що Володимир Зеленський висловить президенту Росії при зустрічі.

Нагадаємо, що командувач ВМС України заявив, що в разі нападу Росія буде атакувати як з землі, так і з повітря.