Розмір соціальних допомог в Україні За останній рік відчутно зріс

Український уряд мало-помалу збільшує розмір соціальних виплат для українців, і іноді вдається домогтися непоганих підвищень. Так, наприклад, середньоденний розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності в даний момент в порівнянні з минулим роком виріс на 15,2 відсотка. Про це повідомляє прес-служба Фонду соцстрахування України.

Так, з урахуванням того, що допомога непрацездатності збільшилася на 15,0 відсотків, в даний момент його середній розмір становить 368 гривень. Середні ж виплати по вагітності та пологах за цей рік зросли на 14,8 відсотків, склавши 320,35 гривень.

Варто відзначити, що розмір допомоги по втраті працездатності залежить від стажу співробітника. Наприклад, якщо трудовий стаж не перевищує 3 років, то його розмір становить всього 50 відсотків від середньої зарплати, якщо стаж становить від 3 до 5 років, то розмір виплати збільшується до 60 відсотків від зарплати, від 5 до 8 років — 70 відсотків, і, нарешті, при стажі більше 8 років і при наявності відповідних пільг розмір виплат становить 100 відсотків від середньої зарплати.

Одночасно з тим, у фонді звертають увагу на те, що на відміну від допомоги по тимчасовій непрацездатності, розмір допомоги по вагітності та пологах ніяк не пов'язаний з кількістю відпрацьованих жінкою років і відразу оплачується в повному розмірі середньої заробітної плати.

Зростання цих соціальних виплат експерти пов'язують з тим, що за останній рік в Україні збільшився фонд оплати праці по країні.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у ПФУ заявили, що розмір пенсій буде зменшуватися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, наскільки збільшаться пенсії українців після перерахунку.

Також "Hyser" писав, що Пенсійний Фонд змінив процедуру призначення пенсій.