Між 2021 і 2025 роками нашу планету чекає мінімум один рекордно жаркий період. Середньорічна світова температура підніметься на 1,5 градуса Цельсія вище доіндустріального рівня.

Таку заяву зробила Всесвітня метеорологічна організація посилаючись на дослідження, проведене метеорологічною службою Великобританії. Пише "ТСН".

Метеорологи з 90% ймовірністю впевнені, що в найближчі п'ять років щонайменше один рік буде дуже спекотним. Більш того, він може побити всі попередні рекорди. Як відзначають фахівці, температура може перевершити навіть показники 2016 року.

Чим людству загрожує підвищення температури? Це означатиме більш активне танення льодів, підвищення рівня моря, сильна спека в літній період і в теплих країнах, а також екстремальні погодні умови.

Підвищення температури впливатиме на продовольчу безпеку, здоров'я, навколишнє середовище та сталий розвиток.

У свою чергу кліматологи з Фінляндії прийшли до висновку, що глобальне потепління значно знизить врожайність в 30% найбільших аграрних регіонів Землі або ж зробить їх непридатними для вирощування сільгосппродукції.

Експерименти та спостереження останніх років показали, що зниження рівня опадів і числа запилювачів, а також зростання числа шкідливих комах різко зменшать урожай оливок, кави, кукурудзи та багатьох інших рослин вже в цьому столітті.

Варто відзначити, що фахівці в травні в Арктиці зафіксували "приголомшливі хвилі тепла", в окремих районах температура становила +30 градусів. Зазначається, що це є справжнім рекордом для останнього місяця весни.

Такі температурні рекорди безпосередньо пов'язані з глобальним потеплінням, оскільки танення вічної мерзлоти призводить до викиду метану в атмосферу, що ще більше підсилює парниковий ефект.

На думку метеорологів, в майбутньому такі коливання різкого потепління будуть спостерігатися все частіше.

Раніше "Нyser" писав про те, що експерт Світлана Краковська розповіла про глобальне потепління в усьому світі і як це відіб'ється на Україні.

Також наш портал повідомляв, у західній частині України 25 травня випав сильний град.

Нагадуємо, у Херсонській області пронісся торнадо, який поламав паркани й дахи будинків.