Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в Україні тотальне зубожіння і громадяни країни змушені голодувати. За його словами, "рахунок тих, хто потребує їжі, йде на мільйони".

Про це Лукашенко сказав на зустрічі з парламентаріями в Будинку уряду, трансляція якої не проводилася. Цитати нелегітимного президента Білорусі опублікував Telegram-канал "Інсайдер".

Так, серед інших висловлювань Олександр Лукашенко здивував оцінкою економічного становища в Україні.

"Мільйони українців стоять на західному кордоні, вимолюючи шматок хліба, а олігархи ешелонами вивозять чорнозем", - заявив політик.

Ймовірно, подібні заяви можна вважати реакцією Лукашенка на санкції України й зупинку авіасполучення з Білоруссю. До слова, цю тему він також не залишив осторонь.

Причому коментуючи це питання, він як завжди почав критикувати Європу.

"На Заході не могли домовитися про введення проти нас санкцій. Литва і Польща оскаженіло вимагали санкцій. Польща взагалі поводиться розгнуздано", - висловився Олександр Лукашенко.

У коментарях користувачі мережі були вражені заявою самопроголошеного глави держави. Багато хто не розумів, чому він вирішив, що в Україні присутні подібні проблеми. Адже ніяких доказів, які б підтверджували його слова, він не показав.

Також юзери відзначали, що Лукашенку ніколи не можна було вірити на слово та у нього дуже велика фантазія. Не можна не згадати яскравий випадок з автомобілем Tesla, який, за заявою Лукашенка, подарував сам Ілон Маск. При цьому він не став уточнювати, яка саме модель американської компанії була йому презентована главою Tesla.

Пізніше сам американський підприємець спростував цю інформацію і був дуже здивований, що президент країни міг брехати з такого приводу.

Раніше "Нyser" писав про те, що в Україні оголосили про зупинку авіасполучення з Білоруссю з 00:00 26 травня.

Також наш портал повідомляв, Лукашенко розганятиме військовою технікою будь-які майдани.

Нагадуємо, Олександр Лукашенко підписав документ, який визначає, кому переходить влада в разі його загибелі.