В уряді пояснили, хто може позбутися допомоги від держави

На початку травня поточного року український уряд вніс зміни до Правил надання житлових субсидій громадян, через що досить велика кількість українців не зможуть отримувати допомогу від держави при оплаті житлово-комунальних послуг. Про те, хто не зможе отримати субсидію, розказано в роз'ясненні, опублікованому прес-службою Міністерства соціальної політики Україна.

Так, наприклад, субсидії не зможуть оформити і втратять ті, у хто здійснив покупку квартири, ділянки землі, транспортного засобу, за винятком мопеда або причепа, товарів тривалого користування на суму, що перевищує 50 тисяч гривень одним платежем за рік до того, як було зроблено звернення за субсидією.

Крім того, у допомозі відмовлять за наявності банківського рахунку на суму понад сотню тисяч гривень або, наприклад, при здійсненні купівлі або продажу валюти та цінних металів на суму понад 50 тисяч гривень за рік до звернення за субсидією.

Якщо в учасника домогосподарства відсутнє працевлаштування або він перебував за кордоном протягом більше 60 днів, в субсидії також відмовлять. Виняток робиться в тому випадку, якщо виїзд за кордон був обумовлений лікуванням, відрядженням, або для нагляду за дитиною.

У разі, якщо по оплаті ЖКП більше трьох місяців існує заборгованість, то в допомозі відмовлять. Те ж стосується і заборгованості по аліментах. Іноді субсидії позбавляють у тому випадку, якщо незаконно отриману субсидію за минулий період не повернути до бюджету.

Нарешті, якщо у власність є автомобіль, з дати випуску якого пройшло менше 5 років, або два автомобілі, яким немає 15 років з дати випуску, то в субсидії також відмовлять.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям показали, наскільки подорожчала електроенергія з 2014 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попереджають про те, що в наступному опалювальному сезоні за гарячу воду і тепло доведеться платити ще більше.

Також "Hyser" писав, що експерт пояснив, як українців обдирають за рахунок "повільних" газових лічильників.