Синоптики поділилися прогнозом погоди на п'ятницю, 26 травня.

Згідно з їхніми висновками, день в Україні видасться дощовим, що підтверджують дані Українського гідрометцентру. Про це повідомляє "ТСН".


Таким чином, на півдні та сході очікується мінлива хмарність, а от у північних, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській областях спостерігатимуться помірні, місцями навіть значні дощі. Разом з тим практично на всій території України, за винятком заходу, вдень місцями йтимуть короткочасні дощі, які будуть супроводжуватися грозами.

Крім того, вдень в північних, а також більшості центральних областей в окремих районах прогнозуються град і шквали, які будуть досягати 15-20 м/с. На тлі таких погодних умов температура повітря в західних областях вдень очікується в межах 24-29°, в північних областях 21-26°, на високогір'ї Карпат - 5-10°.

З'явився прогноз погоди в Україні на п'ятницю, 28 травня, фото: Інформатор Київ

Варто відзначити, що хмарним день видасться і в Києві. Також тут можливі короткочасні дощі, грози. Вітер же пануватиме південно-східний з переходом на північно-західний, 5-10 м / с. При цьому термометри в столиці покажуть вдень 21-23°.

До слова, погіршення погодних умов в країні стало спостерігатися ще з учора, 27 травня. У цей день в західній частині країни випав сильний град. Зокрема, він був у селі Калини, що у високогір'ї Тячівщини Закарпатської області, а також у смт. Путила Чернівецької області.

Раніше "Hyser" писав про те, що синоптики поділилися прогнозом погоди до кінця тижня.

Також наш портал повідомляв, що кліматолог попередив про "тропічні ночі" цього літа.

Нагадуємо, що синоптики розповіли, які погодні умови очікуються в червні.