Експерти розповіли, на що звертати увагу при покупці масла.

Більшість масла, представленого в магазинах, є фальсифікатом, яким можна отруїтися. За словами фахівців, на око і на запах визначити підробку складно, але можна. Зокрема, повинні насторожити деякі фактори, пише "Оглядач".


Так, в першу чергу потрібно звертати увагу на ціну масла, оскільки воно не може бути дешевим. Адже тільки на виробництво одного кілограма йде приблизно 20 літрів молока. Тож ціна за пачку повинна бути як мінімум близько 40 грн.

На упаковці ж якісного масла має бути написано "масло вершкове". В такому випадку в ньому повинні бути виключно молочні жири. Крім того, масло обов'язково має бути твердим, в іншому випадку це буде говорити про вміст в ньому рослинних жирів.


За кольором теж можна визначити свіжість масла, але варто враховувати те, що він може змінюватися в залежності від сезону. Взимку воно повинно бути біліше, а влітку мати жовте забарвлення, а ось яскравий помаранчевий колір говорить про те, що перед вами неякісний продукт.

Також якщо при розрізі масла буде помітний більш жовтий колір по краях, значить, жир вже окислився. Це в свою чергу може бути ознакою того, що продукт неправильно зберігали або ж у масла закінчується термін придатності.

Смак масла теж може багато про що говорити, наприклад, відчуття нальоту жиру в роті, характерний запах або смак маргарину, є ознаками фальсифікату.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні злетіли ціни на улюблене м'ясо.

Також наш портал повідомляв, що були названі 4 літніх супу, які покращують травлення.

Нагадуємо, що експерти розповіли, які улюблені продукти можуть зникнути найближчим часом.