Глава Міністерства закордонних справ зробив нову заяву про загрозу для України

Різні українські відомства стежать за ситуацією в сусідніх країнах і оцінюють рівень небезпеки для України. Так, наприклад, глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в зближенні Білорусі і Російській Федерації існує загроза національній безпеці України. Про це він заявив в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу".

Кулеба заявив, що український Уряд стоїть на місці і приймає рішення з огляду на цю загрозу. Справа в тому, що подальше зближення цих двох сусідніх держав означає пропорційне збільшення загрози того, що Росія використовує Білорусь для посилення агресії проти України.

Відзначимо, що сьогодні, в п'ятницю, відбувається зустріч президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка і президента Російської Федерації Володимира Путіна, яка відбудеться в Сочі.

З точкою зору глави МЗС солідарний і колишній начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко. На його думку, українським військам потрібно бути готовим відбивати напад не тільки з території РФ, але і з території Білорусі.

При цьому Муженко згадав одну із заяв Лукашенка, коли той заявляв про те, що війни між Білоруссю і Україною ніколи не буде, проте генерал армії не схильний довіряти білоруському президенту, оскільки останнім часом РБ стала дуже залежна від Росії.

Таким чином, Україна має 1100 кілометрів спільного кордону з Білоруссю, але і небезпека з півночі вже найближчим часом, оскільки вже скоро відбудуться навчання "Захід-2021", на яких Росія підведе до кордону України з Білоруссю свої війська і озброєння.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Лукашенко повторив улюблені фейки Путіна про економічне становище України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український уряд хоче позбавити Лукашенка отриманого ним почесного звання.

Також "Hyser" писав, що Олександр Лукашенко розповів, як відбудеться зміна влади в Республіці Білорусь.