В Україні потихеньку стабілізується ситуація з коронавірусною інфекцією. Немає жодної області, що знаходиться в "червоній" зоні карантину. Більш того, у багатьох регіонів є всі шанси потрапити в "зелену" карантинну зону.

Поки українці радіють тому, що COVID-19 відступає, випускники хвилюються щодо зовнішнього незалежного оцінювання і сподіваються провести випускний вечір мрії.

За заявою влади країни, зараз ситуація з епідемією дозволяє школярам попрощатися з навчальними закладами та провести випускні. Відомо, що у 2021 році обмежень за датами проведення випускних вечорів не вводили, і кожна школа може запланувати захід на свій розсуд. Хоча і з деякими обмеженнями.

Начальник Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти та науки України Юрій Кононенко розповів "Сьогодні", що проведення випускних вечорів у 2021 році не заборонено, але воно підпадає під обмеження карантинних зон.

За його словами, навчальні заклади самостійно приймають рішення про проведення та формат проведення таких заходів.

Школи орієнтуються на дати закінчення ЗНО і планують провести видачу дипломів та атестатів після 20 червня. Випускні орієнтовно планують провести в період з 20 червня по 3 липня.

Школам радять проводити захід в межах одного класу і без глядачів (у деяких школах заборонили присутність батьків). Також масові заходи рекомендують проводити на свіжому повітрі. І, звичайно ж, обов'язково соціальна дистанція і масочний режим.

До слова, через пандемію більшість випускних класів відмовляються від вечірок в ресторанах і кафе. З бюджетних варіантів школярі вибирають пікніки на природі, поїздки за місто. А з більш дорогих - поїздки за кордон, оренда яхт, колективні екскурсії.

Раніше "Нyser" писав про те, що у Києві розповіли, як будуть проходити випускні у 2021 році.

Також наш портал повідомляв, стало відомо, де в Україні діти навчатимуться влітку.

Нагадуємо, в українських школах скасують старші класи.