23 роки тому Запорізький автозавод презентував модель Tavria Nova

26 травня 1998 року в Україні відбулася презентація автомобіля, розробленого Запорізьким автомобілебудівним заводом — "Таврію-Нову". До того моменту оригінальна "Таврія"стояла на конвеєрі вже протягом 10 років, тому моделі потрібна була модернізація, яку вдалося здійснити завдяки співпраці з корейською компанією Daewoo. Про це повідомляє Інформаційний портал "Фокус".

Дана модель почала розроблятися для того, щоб підігріти інтерес покупців до вітчизняного автопрому. У порівнянні з оригінальною "Таврією" в "Нове" з'явилося більше 300 змін, які торкнулися найрізноманітніші аспекти конструкції, такі як посилення конструкції, більш якісні силові агрегати.

презентація оновленої Таврії в 1998 році. Фото: Фокус

Покращилося електрообладнання, наприклад, стартер і генератор. Резистор покажчик рівня палива став більш інформативним, а блок-фари чеського виробництва дали більше світла на дорозі в темний час доби. Підвіска також стала міцніше і ресурснее, в приводі гальм з'явився вакуумний підсилювач.

Салон став дещо комфортнішим. Крісла стали більш зручними, з'явилося 4-спицеве кермо зі зручною оббивкою. У моделі було три комплектації: Базова, "Стандарт"і " Люкс". У останньої на задніх дверях був спойлер, підголовники на всіх сидіннях, Магнітола і дві колонки.

У моделі було чотири варіанти двигуна: два 1,3-літрових агрегату, 1,2 і 1,1-літрові мотори, потужність яких варіювалася від 51 до 66 к. с. трансмісія була всього одна-5-ступінчаста " механіка"

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали унікальну ГАЗ" перемога " на гусеничному ходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що автолюбителям розповіли, як закріпити номерний знак на собою.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали унікальний прототип, який являв собою гібрид "Запорожця" і "Москвича".