У мережі розповіли про лазівку, яку українці знайшли для незаконного отримання допомоги на комуналку

Незважаючи на чітке законодавство щодо субсидія на житлово-комунальні послуги, нерідко українці, чиї житлові умови не потрапляють під вимогу норм, все одно примудряються знаходити лазівки і придумувати схеми, щоб отримувати субсидії. Про це повідомляє iнформаційний портал "Сьогодні".

Так, на сьогоднішній день в Україні існує чотири популярні схеми, до яких вдаються громадяни, щоб незаконно отримувати допомогу від держави. Перша схема, по суті, являє собою виплати "мертвим душам", тобто держава продовжувала надавати допомогу людині, яка вже померла.

Інші хитрі українці вихід знайшли в тому, що отримують субсидії одночасно за двома різними адресами.

Незважаючи на те, що в законодавстві щодо субсидій чітко сказано, що при наявності одного або більше автомобілів, з моменту випуску яких пройшло менше п'яти років, субсидію отримувати не вийде, деякі українці примудряються отримувати допомогу на оплату ЖКП навіть в цьому випадку.

Останній спосіб шахрайства схожий на попередній. Так, наприклад, законом заборонена покупка земельних ділянок, житла, будматеріалів та інших товарів довгострокового споживання або послуг на суму понад 50 тисяч гривень одним платежем.

Незважаючи на ці хитрощі, Мінфін постійно перевіряє різні джерела, щоб виявляти порушників, які отримують субсидії незаконно. Наприклад, інформацію про подорожі надає Держприкордонслужба, про купівлю та реєстрацію транспортних засобів — Міністерство внутрішніх справ. Крім того, цього року уряд дещо змінив підхід, і тепер ретельна перевірка відбувається до призначення допомоги.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, як зміняться платіжки за світло цього літа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, як оформити субсидію, не виходячи з дому.

Також "Hyser" писав, що в уряді розповіли, хто з українців може претендувати на підвищення пенсійних виплат.