Україна не буде присутня на саміті НАТО, на що є своя причина.

Саміт НАТО запланований на 14 червня 2021 року повинен пройти в союзницькому форматі, а це значить за участю лідерів тільки 30 країн-членів НАТО. Відповідну заяву зробив прес-аташе штаб-квартири НАТО Даніеле Ріджіо, пише "Оглядач".


Він акцентував увагу на тому, що Альянс як і раніше схильний до партнерства з Україною, тому хвилюватися не варто. Тим більше, що і заступник генерального секретаря Мірча Джоане під час зустрічі з Рєзніковим підтвердив готовність НАТО допомогти Україні в питанні захисту її суверенітету і територіальної цілісності.

Так що Північноатлантичний союз має намір і далі ретельно стежити за пересуванням російських військ в Україні і навколо неї. Також Джоане нагадав Україні про право повною мірою використовувати рамки партнерства з НАТО для вирішення поточних проблем безпеки, підвищення стійкості країни і реалізації її євроатлантичних устремлінь і ключових реформ.


До слова, політичні експерти заявили, що насправді присутність української делегації на саміті НАТО не так важлива, як дієва підтримка наших західних партнерів. Крім того, за словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, український народ вважає НАТО вже надійним партнером і вірить у членство в Альянсі незалежно від персоналій при владі.

Раніше "Hyser" писав про те, що у Зеленського не залишилося голосів у Раді, а тому тепер невідомо, чи вдасться йому перемогти олігархів.

Також наш портал повідомляв, що Росія зробила неоднозначну заяву щодо своїх військ біля кордону з Україною.

Нагадуємо, що стало відомо, які подарунки отримував Зеленський на посаді президента України.