Синоптики вже зробили прогноз погоди в Україні на все літо.

Літо очікується досить спекотним, але при цьому гарну погоду синоптики обіцяють не відразу. Таким чином, спека буде наздоганяти періодами, при яких температура повітря може досягати більше ніж +30 градусів. Однак похолодання теж буде, за словами народного синоптика Леоніда Горбаня, пише "24 канал".

Синоптик розповів, яким буде літо в Україні, фото: 24 канал

Зокрема, червень почнеться з дощів, які йтимуть приблизно 3 дні поспіль. При цьому до 11 числа середньодобова температура повітря очікується в межах +28...+ 32 градуси, а потім в деяких регіонах нашої країни злегка похолодає. Так, на півночі температура повітря знизиться до + 22...+ 24 градуси.

На півдні ж традиційно буде спекотно, адже термометри в середньому показуватимуть + 29...+ 31 градусів. Але і тут від 15 до 24 червня буде холодніше звичайного. Втім, цього місяця в Україні прогнозують навіть легкі заморозки.

у липні погода буде стабільнішою, ніж у червні, фото: 24 канал

Липень видасться вже стабільніше, а денна температура повітря в цьому місяці в більшості регіоні складе +27...+ 32 градуси. Правда на сході і півдні іноді показник температури виходитиме за межі +30 градусів. Помірні дощі можливі в десятих числах і наприкінці місяця.

А ось третій і останній місяць літа - серпень буде самим жарким. Температура повітря здебільшого триматиметься на рівні + 33...+ 35 градусів, але до кінця серпня стане трохи прохолодніше. Опади теж прогнозують. Так, на сході дощі будуть, але невеликими і короткочасними, а ось в інших регіонах вже пройдуть більш рясні опади.

Раніше "Hyser" писав про те, що частину України заштормило через негоду у вигляді значних опадів та граду.

Також наш портал повідомляв, що синоптик попередив про "тропічні ночі" цього літа.

Нагадуємо, що синоптики розповіли, яким буде Червень.